Cum achiziționez o proprietate în Dubai?

Fie că sunt fermecați de ideea de a duce un stil de viață extravagant, ori de tentația de a trăi într-un mediu în care nu există taxe, mutarea în Dubai reprezintă o opțiune pe care tot mai multe persoane din toate colțurile lumii o iau în calcul.

Grație numeroaselor mall-uri și a plajelor superbe, a miilor de magazine și restaurante, a numeroaselor activități pe care le pot face în Dubai, de la surfing pe dune, la schiat pe cea mai mare pârtie situată la interior, oameni din toate colțurile lumii consideră că există numeroase avantaje pentru a emigra în orașul situat în Orientul Mijlociu.

Așadar, dacă te gândești să investești, ori pur și simplu îți dorești să te muți, fie că îți dorești un serviciu nou, să începi un business, ori pur și simplu să te bucuri de viața în Dubai, să-ți achiziționezi o proprietate în această metropolă cosmopolită este o idee bună, care poate deveni cu ușurință realitate, grație Legii proprietății libere din 2002, ce le permite străinilor să-și achiziționeze o proprietate fără reglementări ori permisiuni speciale. Mai mult de atât, acestora le este permis să-și vândă sau închiria proprietatea oricând, fără reglementări speciale. Totodată, ținând cont că 70% din populația din Dubai este formată din expați, atunci nu este deloc neobișnuit ca străinii să cumpere terenuri ori locuințe.

Indiferent de motivele pentru care te gândești să-ți achiziționezi o proprietate în Dubai, îți propunem să descoperi mai jos un ghid despre cum poți deveni proprietarul unui apartament ori a unui imobil în orașul din Emiratele Arabe Unite.

Cum este piața imobiliară în Dubai?

Anul trecut, în 2021, în Dubai s-au înregistrat nu mai puțin de 61,241 de vânzări în valoare de 41,1 miliarde de dolari, devenind astfel cel mai bun an din 2013 în ceea ce privește tranzacțiile, dar și cea mai mare valoare din 2009, potrivit portalului de listări Property Finder.

Pot cetățenii străini să achiziționeze proprietăți în Dubai?

Da, începând din 2002, de când legea a fost schimbată, străinii pot cumpăra, înstrăina ori închiria proprietăți în Dubai, fără reglementări sau permisiuni speciale.

Care sunt costurile pentru a achiziționa diferite proprietăți în Dubai?

Odată ce ai luat în calcul ideea de a achiziționa un apartament, o casă ori o altă proprietate în Dubai, este important să știi care sunt prețurile. Astfel, îți propunem să descoperi mai jos câteva prețuri estimative pentru diferite proprietăți din Dubai, în diferite cartiere.

Cartier Tip proprietateCost aproximativ (AED)Cost aproximativ (EUR)
Dubai MarinaApartament cu două camere2 450 000618 000
Dubai MarinaCasă cu trei camere3 850 000971 000
Al BarshaApartament cu două camere1 250 000315 000
Al BarshaCasă cu trei camere3 000 000756 000
Al Barsha1200 m24 000 0001 009 000
GardhoudApartament cu două camere1 580 000398 000
GarhoudCasă cu trei camere3 200 000807 000
Culture Village1850 m228 000 0007 063 000

Prețurile enumerate mai sus sunt estimative. Este important să ai în vedere, însă, că acestea pot varia în funcție de suprafața apartamentelor, de cartier, de facilități, de taxele de întreținere, dar și de anul în care a fost construit imobilul. Ba mai mult, uneori, prețurile pot varia cu aproximativ 500.000 AED pentru o vilă ori un apartament de aceeași dimensiune. Compania CyDubai vă poate oferi chiar și oportunități de la clienți la un preț mult mai avantajos , cu până la 30% discount față de pretul pieței.

Cum pot găsi o proprietate în Dubai?

Străinii pot achiziționa trei tipuri de proprietăți, iar fiecare dintre ele este corelat cu un tip diferit de teren ori de casă, și anume:

 • Proprietăți libere

De obicei, acestea sunt extrem de dorite de persoanele care își doresc să investească în Dubai, întrucât odată achiziționate, ele vă aparțin sută la sută. Pot fi vândute, închiriate ori transmise moștenire. De obicei, aceste tipuri de proprietăți se află în zone nedezvoltate. Dacă intenționați să cumpărați o proprietate liberă, însă, va trebui să o achiziționați de la un dezvoltator imobiliar aprobat de guvernul emiratului.

 • Proprietăți usufruct

Un alt tip de proprietate este usufruct, descris, în alte cuvinte, printr-un contract de închiriere pe termen lung. În acest caz, proprietatea îți aparține în totalitate, însă nu ai dreptul să o distrugi. Aceste ”îngrădiri” pot fi valabile pe o perioadă de 10-100 de ani, în funcție de proprietatea pe care o achiziționezi, fie că vorbim de spațiu comercial ori properietate rezidențială, precum și de negocierile tale.

 • Proprietăți comune

Ultimul tip de proprietate ce poate fi achiziționat în Dubai este cel comun, care este asemănător cu condominiile din alte țări. În acest caz, poți cumpăra, vinde, închiria ori transmite proprietatea ca moștenire la fel ca o proprietate liberă, însă proprietarii sunt obligați să plătească niște taxe de întreținere pentru clădire și zonele sale comune, care de obicei sunt deținute de către dezvoltator.

Care sunt pașii pentru a achiziționa o proprietate în Dubai ca străin?

Așadar, dacă te-ai hotărât să achiziționezi o proprietate în Dubai, iată care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi ulterior:

 • stabilește ce tip de proprietate îți dorești să achiziționezi – un apartament ori o casă, un teren sau un spațiu comercial, iar acestea pot fi de la dezvoltator cu termen de finalizare până la 3 ani si cu plata in rate sau în blocuri deja existente, cu plata integrală către vânzator.
 • cere ajutorul companiei CyDubai care să-ți ofere consiliere pe parcursul acestui proces.
 • asigură-te că ești eligibil pentru a achiziționa o proprietate: trebuie să ai dreptul de a locui în Dubai și trebuie să ai un salariu stabil.
 • alege proprietatea
 • achită avansul în cazul proiectelor noi.
 • obține un credit ipotecar ori un împrumut pentru locuință de la o instituție financiară de renume. Menționăm că aceste credite le puteți solicita doar pentru locuințele deja în uz sau finalizate , nu și în cazul proiectelor noi cu termen de finalizare peste 2-3 ani.
 • obține actele
 • plătește taxa de carte funciară

Ce fel de impozite ori taxe trebuie să plătesc?

Odată ce ai stabilit că vrei să achiziționezi o proprietate în Dubai, trebuie să ai în vedere și taxele ori impozitele pe care trebuie să le plătești pe parcursul procesului de achiziționare.

 • taxă de transfer către Dubai Land Department – 4 % din valoarea proprietății + 540 AED taxă administrativă
 • taxă de transfer Abu Dhabi – 1-2 %
 • taxe de înregistrare – 2000 AED pentru proprietățile sub 500.000 AED
 • taxă de înregistrare – 4000 AED pentru proprietățile de peste 500 000 AED
 • taxa de înregistrare ipotecară – 0,25 din împrumut + o taxă de 10 AED
 • taxă pentru procesarea ipotecii – până la 1 la sută din valoarea împrumutului
 • taxă de agenție imobiliară – 2% din taxa de achiziție
 • taxă de transfer, acolo unde este cazul – 6-10 000 AED
 • taxă de evaluare – 2 500 – 3 000 AED
 • taxa Oqood, valabilă pentru proprietăți în afara planului – 4% din prețul de achiziție
 • avans – 25 % din costul proprietății

Așadar, indiferent că achiziționezi o proprietate în Dubai pentru a locui în ea, ori pur și simplu îți dorești să investești, trebuie să ai în vedere faptul că acest oraș este un adevărat paradis din punct de vedere fiscal. Mai exact, atunci când achiziționezi o proprietate în Dubai vei fi nevoit să plătești o singură dată o taxă unică pentru cartea funciară. Aceasta este de 4 la sută din prețul de vânzare al noii proprietăți, iar uneori poate fi împărțită între cumpărător și vânzător. Această taxă se plătește către departamentul funciar în ziua în care are loc transferul de proprietate, iar ulterior nu sunt prevăzute alte impozite ori taxe, tocmai acesta fiind motivul pentru care oameni din toate colțurile lumii aleg să investească în imobiliare în Dubai. Toate aceste lucruri le poate face CyDubai pentru clienții săi, fără a mai avea bătăi de cap.

Cum pot achita o proprietate în Dubai?

Achiziționarea unei proprietăți în Dubai este o procedură simplă, mai ales dacă apelezi la CyDubai care să se ocupe de toate formalitățile pentru tine. În ceea ce privește achitarea acesteia, există mai multe variante, și anume:

 • plata integrală
 • plata în rate, până la predarea proprietății
 • plata în rate la dezvoltator, după predarea proprietății
 • plata prin credit ipotecar, caz în care suma acordată este de până la 50% pentru persoanele nerezidente și de 80% pentru cele rezidente

Ce trebuie să fac după ce am ales proprietatea pe care vreau să o cumpăr?

Odată ce ai ales proprietatea pe care vrei să o cumperi, trebuie să ai în vedere umătorii pași:

 • rezervarea unității, care se face odată cu plata a 36 000 – 360 000 AED, în funcție de valoarea proprietății. Plata se poate face cash, prin transfer bancar ori chiar în criptomonede.
 • transmiterea documentelor pentru întocmirea contractului de vânzare-cumpărare: pașaport și date de contact.
 • semnarea OTP (Option to Purchase), care este un acord legal între cumpărător și vânzător pentru achiziționarea unei proprietăți sau echivalentul precontractului la noi. În acest caz, cumpărătorul achită o taxă și i se acordă drepturile de cumpărare a proprietății pentru trei săptămâni. Dacă acesta nu merge mai departe cu procesul de achiziționare, vânzătorul poate renunța la acord.
 • achitarea primei tranșe și a taxei de 4% din sumă, care este taxa de înregistrare a proprietății în Dubai Land Departament. Aceasta poate fi suportată, uneori, de dezvoltator ori împărțită între cumpărător și vânzător.
 • întocmirea SPA ”Sales and purchase agreement”, adică a contractului de vânzare-cumpărare, proces care poate dura până la trei luni
 • eliberarea OQOOD, adică a titlului de proprietate provizoriu
 • achitarea proprietății în funcție de planul stabilit anterior
 • înmânarea cheilor, care are loc după ce s-a încheiat procedura de verificare și rectificare a eventualelor erori, dar și înmânarea titlului de proprietate final, care are loc atunci când plata a fost finalizată.

Meet our Team

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit

Kathleen Grant
Funder
Kathleen Grant
Funder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In malesuada, odio sit amet pharetra vehicula, sapien leo egestas magna, vitae auctor diam magna cursus arcu.
Keith Bailey
CEO
Keith Bailey
CEO
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In malesuada, odio sit amet pharetra vehicula, sapien leo egestas magna, vitae auctor diam magna cursus arcu.
Danielle Murray
Manager
Danielle Murray
Manager
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In malesuada, odio sit amet pharetra vehicula, sapien leo egestas magna, vitae auctor diam magna cursus arcu.
Thomas Stevens
Manager
Thomas Stevens
Manager
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In malesuada, odio sit amet pharetra vehicula, sapien leo egestas magna, vitae auctor diam magna cursus arcu.

Compare listings

Comparaţie
WhatsApp