De ce să investești în Dubai?

Despre Dubai nu se poate vorbi altfel decât la superlativ. Este cel mai populat oraș din Emiratele Arabe Unite și capitala Emiratului din Dubai, iar în ultimii ani s-a dezvoltat rapid, devenind o metropolă cosmopolită, care este recunoscută nu doar pentru clădirile zgârie-nori, pentru recordurile doborâte de-a lungul timpului ori pentru cea mai populară destinație turistică din lume, ci și pentru faptul că a devenit un mediu propice pentru investiții, fiind în continuă dezvoltare.

Dacă în secolul al XVIII-lea era doar un oraș mic, pescăresc, ulterior s-a dezvoltat rapid, devenind o metropolă cosmopolită, care s-a concentrat pe turism, punând accent pe experiențe inedite. În ultimii ani, însă, Dubai a devenit un hub al investitorilor de top, din toate colțurile lumii.

Dubai este, fără îndoială, sinonim cu recordurile – are cea mai înaltă clădire din lume – Burj Khalifa, are al doilea cel mai spectaculos hotel de cinci stele, cea mai mare fântână din lume – The Palm Fountain la The Pointe, Palm​​ Jumeirah, are cea mai înaltă piscină infinită din lume – Address Beach Resort, cea mai mare roată de observare din lume – The Ain Dubai Ferris Wheel, cea mai adâncă piscină din lume pentru scufundări – Deep Dive Dubai. Totodată, pe lângă aceste statistici record și pe lângă opulența întâlnită la orice pas, Dubai se află în continuă dezvoltare și este unul dintre cele mai atractive locuri pentru a achiziționa proprietăți. Orientat întotdeauna pe o creștere economică, Dubai atrage anual nu doar milioane de turiști, ci și investitori străini din toate colțurile lumii, cărora le oferă condiții propice.

De ce să investești, concret, în Dubai, află mai jos:

01. Nu există impozite anuale pe proprietate

Spre deosebire de alte locuri din lume, în Dubai nu există impozit pe proprietate ori impozit pe câștig de capital, fapt pentru care acest oraș este un loc propice pentru a investi. Imediat ce imobilul a fost achiziționat, proprietarii nu vor fi nevoiți să achite taxe sumplimentare în viitor, ci doar o taxă unică pe tranzacția imobiliară.

02. Câștiguri financiare însemnate, aproape sigure

Dubai este sinonim cu performanța în orice domeniu, iar acest oraș se mândrește cu a cincea economie cu cea mai mare performanță din lume. Iar acest lucru este posibil pentru că Guvernul introduce anual fel și fel de măsuri ce au rolul de a îmbunătăți mediul de afaceri și de a promova dezvoltarea pe termen lung.
Astfel, persoanele care investesc în imobiliare în Dubai beneficiază de diferite planuri de plată flexibile, adaptate situației lor financiare, iar rata dobânzii este de 4,5 % pentru rezidenți și de 5,5 % pentru nerezidenți.
De asemenea, creșterea populației de la an la an face ca în Dubai să crească, evident, și cererea de locuințe. Tocmai din acest motiv, investitorii din toate colțurile lumii preferă Dubai, întrucât se devoltă rapid.

03. Are infrastructură dezvoltată

Dubai este o metropolă ce impresionează nu doar prin clădirile zgârie-nori, cu aspect futurist, ci are și a treia cea mai bună infrastructură din lume, potrivit unui nou studiu publicat de respectata agenție imobiliară Knight Frank, care a analizat șapte orașe din lume din punct de vedere logistic, al infrastructurii și al sectoarelor industriale.
De-a lungul timpului, Guvernul din Dubai a investit miliarde în dezvoltarea infrastructurii, pentru a susține creșterea economică generală, dar mai ales creșterea industrială. Mai mult de atât, potrivit aceluiași studiu, în perioada 2007-2017, sectorul industrial din Dubai s-a extins cu 10,7%, comparativ cu Hong Kong (42,0%), Singapore (59,6%) și Shanghai (85,8%).
Iar statisticile experților sunt excelente, întrucât susține că dezvoltarea noii infrastructuri va determina creșterea activității industriale a orașului cu 57,4% în următorul deceniu, depășind aceste orașe, potrivit raportului.
Printre altele, Dubai are una dintre cele mai înalte și elegante clădiri din lume, dar și cea mai atractivă insulă creată de om. De asemenea, înainte de pandemia de Covid-19, izbucnită în martie 2020, Dubai se mândrea cu cel mai aglomerat aeroport din lume, fiind vorba de traficul internațional de pasageri. În ceea ce privește porturile maritime, în Dubai există portul Jabel Ali, care este cel mai mare port artificial din lume.
Așadar, toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care investitori din toate colțurile lumii aleg să investească în Dubai.
De asemenea, există niște legi care permit obținerea de vize de ședere în condiții avantajoase, pentru perioade de 3-10 ani, în funcţie de sumele investite în proprietăţi, sau chiar cetăţenie.

04. Este un adevărat paradis pentru cumpărături

În Dubai se găsesc unele dintre cele mai mari mall-uri din lume, fapt pentru care împătimiții de cumpărături din toate colțurile mapamondului sunt atrași în fiecare an.
Deși Dubai reprezintă una dintre cele mai atractive destinații de shopping din lume și se mândrește cu cea mai mare suprafață dedicată mall-urilor din lume, și anume Dubai Mall, în perioada următoare se așteaptă ca acest oraș să-și adauge mai bine de 1,5 milioane de metri pătrați pentru spații de retail.
De asemenea, în fiecare an, zeci de mărci noi aleg să intre pe piața din Dubai. Spre exemplu, în 2020, mai mult de 57 de mărci noi de retail, dintre care mai mult de jumătate dintre ele din Europa, au ales să-și deschidă puncte de lucru în orașul din UAE.

05. Este centrul de afaceri al Orientului Mijlociu

Dubai este, fără îndoială, un adevărat centru de afaceri al Orientului Mijlociu, fiind considerat un hub al comerțului internațional sau, mai concret, o poartă către Orientul Mijlociu, India și Asia Centrală. Acesta găzduiește o treime din Top 500 de companii din Fortune și atrage investitori din toate colțurile lumii.
Mai mult de atât, Dubai oferă un cadru legal excelent pentru ca întreprinderile să se dezvolte, iar liderii de afaceri consideră acest oraș ca fiind o zonă neexploatată, ce va continua să se dezvolte în anii următori.

06. Numărul populației crește de la an la an

Dubai este, fără îndoială, unul dintre orașele din lume care se dezvoltă într-un ritm alert. Grație infrastructurii moderne și a creșterii economice uimitoare, dar și a vremii călduroase și a oportunităților numeroase, acest oraș este considerat a fi în topul preferințelor expaților. Potrivit statisticilor, aici trăiesc mai bine de 150 de naționalități, iar numărul populației crește de la an la an. În plus, grație stabilității economice și a politicilor în ceea ce privește mediul de afaceri și economic, acest oraș este un mediu propice pentru investițiile în imobiliare.

07. Există anumite zone libere

Guvernul din Dubai își dorește să atragă investitori străini, iar pentru acest lucru le oferă condiții avantajoase. Astfel, investitorii străini au oportunitatea de a achiziționa proprietăți în mai multe zone libere din Dubai. Acest lucru este benefic nu doar pentru rezidenți, ci și pentru cetățenii care nu fac parte din GCC, întrucât le oferă drepturi depline asupra proprietății. Astfel, ei pot vinde, pot închiria ori pot locui în acel imobil. Totodată, acesta poate fi lăsat moștenire.

08. Poți obține viză de investitor

Orice persoană care investește în Dubai minimum 1.000.000 AED (aprox. 250.000 EUR) într-o proprietate poate obține o viză de investitor. Ce rol are aceasta? Ei bine, aceasta le oferă investitorilor un plus de încredere, dar și oportunitatea de a veni și de a pleca după cum doresc în timpul valabilității acesteia.

09. Este unul dintre cele mai sigure orașe

În ciuda faptului că există numeroși expați, Dubai este unul dintre cele mai sigure orașe din lume, având o rată a criminalității extrem de scăzută. Tocmai de aceea, acest oraș este unul dintre cele mai sigure locuri din lume din numeroase puncte de vedere, fie economic sau politic.

10. Economia din Dubai, printre cele mai puternice din lume

Economia din Dubai se numără, fără îndoială, printre cele mai puternice din lume. Mai exact, în 2018, produsul intern brut (PIB) s-a ridicat la 421 miliarde de dolari. Tocmai de aceea, aceasta se află pe locul al cincilea în topul celor mai mari economii din Orientul Mijlociu, după Turcia, Arabia Saudită, Egipt și Irian.

11. Piața imobiliară din Dubai, în continuă dezvoltare

La începutul anului 2022, piața imobiliară din Dubai a înregistrat cel mai puternic început de an, fiind tranzacționate peste 12.000 de proprietăți, potrivit unui raport publicat de Property Monitor. Această cifră arată o crește de 17,7% a tranzacțiilor, comparativ cu anul 2017, când a fost înregistrat cel mai bun început de an.
De asemenea, agenția imobiliară Core estimează că în acest an va fi finalizată construcția a nu mai puțin de 36.000 de locuințe. Această cifră nu este foarte diferită de cea de anul trecut, când au fost construite 37.000 de locuințe, dar arată o stabilitate.

12. Piața imobiliară din Dubai, susținută prin legi

Tranzacțiile imobiliare în Dubai sunt susținute cu tărie prin legile adoptate de Guvern de-a lungul timpului. Fie că vorbim de achiziționarea de proprietăți, fie că vorbim de închiriere, în ultimii ani au fost adoptate numeroase măsuri care au rolul de a sprijini investițiile în imobiliare. Totodată, acest oraș din Emiratele Arabe Unite este un paradis din punct de vedere fiscal, întrucât beneficiază de taxe reduse, spre deosebire de alte afaceri.

13. Prețurile în imobiliare, accesibile

Deși este un oraș în care luxul și opulența sunt întâlnire la orice pas, prețurile per metru pătrat ale proprietăților sunt mult mai mici spre deosebire de alte orașe ale lumii. Spre exemplu, prețul per metru pătrat pentru un apartament premium se ridică la 8 400 de dolari. Este puțin mai mare față de prețul mediu înregistrat anul trecut, când a fost de 8.200, însă foarte mic față de 48.000 de dolari per metru pătrat cât este în Monaco.

14. Vremea este plăcută

Un aspect important, care nu trebuie neglijat, este, fără îndoială, vremea. Cu excepția celor trei luni de caniculă, aici temperaturile din termometre sunt foarte plăcute. Iar acest lucru nu aduce doar bucurie persoanelor care preferă căldura, ci sprijină economia, turismul și afacerile care se pot derula fără probleme, nefiind sezoniere.

15. Rețea de transport bine dezvoltată

Dubai nu este doar un oraș care se remarcă prin clădirile zgârie-nori. Pentru a răspunde nevoilor milioanelor de turiști care sunt atrase anual aici, dar și locuitorilor, a fost construită o rețea de transport bine dezvoltată. Pe lângă cele două aeroporturi, care sunt recunoscute pentru faptul că sunt tranzitate anual de milioane de turiști, Dubaiul are o rețea de transport în comun bine dezvoltată. Există autobuze, tramvaie, metrou, dar și taxiuri. Chiar și transportul pe apă și feroviar sunt bine dezvoltate aici.

16. Facilități extinse pentru comunități

Persoanele care aleg să trăiască în Dubai sunt, de cele mai multe ori, cucerite de oportunitățile și facilitățile care le sunt oferite. Aici, ansamblurile rezidențiale sunt construite sub forma unor comunități ce se bucură de facilitățile unui oraș. Astfel, există piscine, săli de forță, mall-uri, cluburi, restaurante, săli de evenimente, terenuri de sport/golf, piste pentru alergat ori biciclete, astfel că sunt satisfăcute nevoile tuturor.

17. Se remarcă prin dezvoltare și inovație

Dubai este, fără îndoială, un oraș al superlativelor, dar și al inovației, ceea ce determină dezvoltarea economiei și a populației în ritmuri alerte. De la cele mai înalte clădiri, la cele mai întinse aeroporturi, Dubai a devenit, în ultimii ani și un hub pentru dezvoltarea tehnologică și a afacerilor, totul grație ecosistemului inovativ. Având roboți umanoizi care servesc înghețată la ”Icealice”, la Festival Dubai City Mall, acest oraș este recunoscut ca fiind un lider mondial în ceea ce privește inteligența artificială și robotica, fiind în permanență dezvoltare și oferind companiilor un suport continuu și centre de producție pentru a-și crea și testa produsele.
Ținând cont de sustenabilitatea de mediu, dar și de dezvoltarea economică și socială, numeroși investitori din toate colțurile lumii sunt atrași de acest oraș inovator. Tocmai de aceea, întotdeauna veți putea găsi aici ceva nou și incitant, ceea ce va face ca investițiile în Dubai să fie propice.

Meet our Team

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit

Kathleen Grant
Funder
Kathleen Grant
Funder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In malesuada, odio sit amet pharetra vehicula, sapien leo egestas magna, vitae auctor diam magna cursus arcu.
Keith Bailey
CEO
Keith Bailey
CEO
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In malesuada, odio sit amet pharetra vehicula, sapien leo egestas magna, vitae auctor diam magna cursus arcu.
Danielle Murray
Manager
Danielle Murray
Manager
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In malesuada, odio sit amet pharetra vehicula, sapien leo egestas magna, vitae auctor diam magna cursus arcu.
Thomas Stevens
Manager
Thomas Stevens
Manager
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In malesuada, odio sit amet pharetra vehicula, sapien leo egestas magna, vitae auctor diam magna cursus arcu.

Compare listings

Comparaţie
WhatsApp